Disclosureförordningen
För att öka transparens kring hållbarhet i investeringsbeslut träder disclosureförordningen i kraft 10 mars 2021. Den nya regleringen är en del i målet att EU ska bli koldioxidneutralt till 2050 och nå Parisavtaletsmål.
Har du gjort några hållbara val när det kommer till ditt fondsparande? Vi erbjuder många fonder som tar hänsyn till hållbarhetsfrågor. Här guidar vi dig för att du ska komma igång med ett sparande i hållbara fonder.
Riskinformation: Investeringar innebär en risk. Fonder kan öka och minska kraftigt i värde. Faktablad och informationsbroschyr finns i Fondlistan.
Vill du investera i omställningen till en mer hållbar värld, undvika vapen eller är det klimatet som är viktigast för dig? Fonder kan kombinera nedan 3 strategier på olika sätt:
När du får rådgivning om sparande hos oss så styrs vad som gör en fond hållbar av EU:s taxonomi och Disclosureförordningen, SFDR. En fond kan även undvika negativa konsekvenser för hållbarhet.
Hållbarhet – metoder för hållbara fonder (swedbank-aktiellt.se)
Det finns många begrepp kopplade till hållbarhet i fonder. Se de vanligaste i vår ordlista.
Om du vill veta mer om hur en viss fond integrerar hållbarhet kan du läsa fondens informationsbroschyr som du hittar i fondlistan. Där finns det beskrivet vilka metoder fonden använder.
Vi erbjuder många fonder som tar hänsyn till hållbarhetsfrågor.